fbpx

Reportažo Master class su JULIA FRANTOVA | #MKFrantova

Balandžio 17-18d. Klaipėdoje vyko reportažo Master class su Julia Frantova. Julia pripažinta ne tik Rusijoje, bet ir visame pasaulyje. Du kartus laimėjusi metų fotografo apdovanojimą “MyWed Awards” 2012 ir 2014. Tarptautinių vestuvių fotografų asociacijų – Fearless Photographers ir WPJA (The Wedding Photojournalist Association) konkursų laimėtoja. Tik sužinojus apie šį seminarą, kurio pagrindinis dėmesys skiriamas reportažui, norėjau dalyvauti, bet ilgai abejojau dėl savo rusų kalbos žinių. Kai kalbos nenaudoji dažnai, jos žinios po truputį išsenka. Baimės nepasitvirtino, supratau ką ji šnekėjo, nors sudėtingesnius klausimus buvo lengviau užduoti angliškai ne rusiškai. O jei kokio žodžio nesuprasdavau, tyliai paklausdavau kolegės.

 

Taigi, su kolege Diana, atvykome į Klaipėda pirmadienio vakarą. Pasivaikščiojome po miestą, nusikėlėme į Smiltynę, aplankėme jūrą ir molą. Niekad dar nemačiau jūros tokios – pusiau paskendusi rūke, o mus supo nuostabi šviesa. Paskutiniu keltu grįžome į krantą, pavakarieniavusios grįžome pilnos jėgų ir buvome pasiruošę rytojaus dienai. Seminarą organizavo Donatas Vaičiulis, didelis DĖKUI, jam už visą vargą ir rūpestį. Workshop’as vyko Klaipėdos kultūros fabrike, pietų pertraukos būdavo tame pačiame pastate įsikūrusioje Raketa restorane. Vakare kaip ir priklauso, susipažinimo vakarėlis Senamiesčio bare, kur galėjome neformalioje aplinkoje bendrauti ir ragauti garsiųjų sūrio pirštelių! Antra seminaro diena pasibaigė portfolio kritika, kurios labai reikėjo kiekvienam iš dalyvių, taipogi ir man. Julia parodė, ko mūsų darbuose stinga, kur atkreipti dėmesį, kad mūsų vestuvių istorijos būtų įdomesnes. Buvo sunku priimti kritika, bet ji yra gyvybiškai svarbi, norint toliau tobulėti.

 

Nesu tas žmogus, kuris po seminaro pradeda žarstytis tokiomis frazėmis, kaip: “seminaras man nurovė stogą”, ar “man atsivėrė čakros ir atėjo nušvitimas”. Tiesiog, Julia dar sykį patvirtino tai, apie ką yra vestuvės. Tai dviejų šeimų susijungimas. Jaunieji jas daro tam, kad abi šeimos kuo artimiau susipažintų. Vestuvės – tai ne jaunųjų fotosesija. Jei jie nori tik judviejų 3-5 valandų fotosesijos, geriau tai padaryti visai kitą dieną, kur nebus nei skubėjimo, nei streso ar viską suspėsit. Fotografai stengiasi parodyti vestuves brangesnes, gražesnes nei jos buvo, nes dabar vyrauja nuomonė,  kad kas brangu tas gražu. NEBŪTINAI – svarbiausia yra skonis, o ne pinigai. Tiesiog reikia matyti grožį paprastuose dalykuose. Turime nekreipti dėmesio į savo emocijas, niekada nesustoti fotografuoti. Tik per savo klaidas atrasime savo stilių.

 

Dar sykį dėkoju Donatui, už tai, kad jis suorganizavo seminarą, Juliai – kad privertė į vestuves pažiūrėti kitaip, Dianai – už puikią kompaniją, kolegoms – už naujas pažintis.

 

AČIŪ jums visiems.

 


Nuotrauka: Diana Zak Photography

Nuotrauka: Diana Zak Photography


Reportažo Master class su Julia Frantova, #MKFrantovaReportažo Master class su Julia Frantova, #MKFrantovaReportažo Master class su Julia Frantova, #MKFrantovaReportažo Master class su Julia Frantova, #MKFrantova

Reportažo Master class su Julia Frantova, #MKFrantovaReportažo Master class su Julia Frantova, #MKFrantovaReportažo Master class su Julia Frantova, #MKFrantovaReportažo Master class su Julia Frantova, #MKFrantovaReportažo Master class su Julia Frantova, #MKFrantova